Wasvoorziening per 01-04-2021 in de gemeente Montferland   (Let op! Dit geldt alleen voor cliënten in de gemeente Montferland)

Per 01 april 2021 kunnen cliënten in de gemeente Montferland die een WMO-indicatie hebben voor huishoudelijke hulp én ondersteuning bij het doen van de was en het strijken gebruik maken van een wasvoorziening. Deze wasvoorziening komt in plaats van de tijd die nu geïndiceerd is voor ondersteuning bij de waswerkzaamheden. De groep cliënten die nu een indicatie heeft voor ondersteuning bij de was, zal na de indicatiewijziging minder tijd aan hulp ontvangen per week. Hier tegenover staat dat deze cliënten gebruik mogen maken van de wasvoorziening. Het is de keuze van de cliënt of zij gebruik wil maken van de wasvoorziening. Dit is niet verplicht. Uw hulp zal na het toekennen van de wasvoorziening niet meer wassen en strijken. Hier is dan de wasvoorziening voor. Als men gebruik maakt van deze wasvoorziening dan komt een chauffeur van de wasbus van ZorgPlus één maal per week de ZorgPlus waszak ruilen. U hoeft uw waszak écht niet aan de weg te zetten. Onze chauffeur haalt/ruilt uw waszak gewoon binnen op. De waszak mag u vullen met maximaal 8 kg was per adres. Deze waszak wordt in een centrale wasserij gewassen waarna onze chauffeur de schone was weer bij u thuis brengt (tot achter de deur) en uw gebruikte was(zak) weer meeneemt. ZorgPlus zal dit gaan verzorgen in samenwerking met het wasbedrijf Topcleaning met vestigingen in Eerbeek en Harderwijk. Topcleaning maakt gebruik van een professioneel ongeparfumeerd wasmiddel dat gebruikt wordt voor mensen met een wasmiddelenallergie. Uw was wordt door Topcleaning op kleur gesorteerd en tijdens het wassen wordt een desinfectant toegevoegd. Uw bovenkleding wordt voor u gestreken en Topcleaning werkt op een milieuvriendelijke manier. Veel redenen dus om gebruik te maken van de wasvoorziening. Mogelijk heeft u vragen over de wasvoorziening. Hier onder zullen we proberen om enkele vragen te beantwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, belt u ons dan voor meer informatie op 0316-532319.

Ik heb een indicatie voor huishoudelijke hulp incl. wasindicatie. Wat verandert er voor mij?

Per 01-04-2021 krijgt u mogelijk minder hulp maar mag u gebruik maken van de wasvoorziening. Na toewijzing wordt er contact met u opgenomen door een medewerker van ZorgPlus. Deze medewerker vertelt u wat de wasvoorziening inhoud en zal u een wasbox aanreiken met daarin drie waszakken, instructies en een antwoordkaart. U mag per week maximaal 8 kg was aanleveren per adres in de daarvoor bestemde waszak. U kunt op de antwoordkaart invullen óf u gebruik wilt maken van de wasvoorziening. U geeft op de antwoordkaart aan op welke dagen de waszak gewisseld mag worden. Op een vaste dag zal de waszak bij u thuis geruild worden door een chauffeur van ZorgPlus. Wilt u geen gebruik maken van de wasvoorziening dan geeft u dit ook aan. U bent tenslotte niets verplicht. Als u gebruik mag maken van de wasvoorziening dan zal uw hulp minder bij u mogen werken. Door de invoering van de wasvoorziening blijft uw huis schoon, wordt uw was gedaan en blijft huishoudelijke hulp betaalbaar.

Ik heb een indicatie voor huishoudelijke hulp maar zonder wasindicatie. (dus zonder tijd voor waswerkzaamheden) Wat verandert er voor mij?

Voor u verandert er niets. U blijft gewoon uw huishoudelijke hulp ontvangen zoals u gewend bent. Uw hulp blijft gewoon op de vaste dag en tijd bij u komen zolang u een geldige indicatie heeft. Ook voor u geldt dat uw hulp geen was gerelateerde werkzaamheden mag doen. U heeft hier ten slotte geen indicatie voor. De (zware /lichte) werkzaamheden waarvoor u geïndiceerd bent mogen uitgevoerd worden.

Ik krijg hulp incl. wasindicatie van een bedrijf dat in onder aanneming werkt voor ZorgPlus. Wat verandert er voor mij?

Per 01-04-2021 krijgt u minder hulp van uw huidige aanbieder maar mag u gebruik maken van de wasvoorziening. Vóór het opstarten van de wasvoorziening wordt er contact met u opgenomen door een medewerker van ZorgPlus omdat ZorgPlus de wasvoorziening uitvoert. Deze medewerker vertelt u wat de wasvoorziening inhoud en zal u een wasbox aanreiken met daarin drie waszakken, instructies en een antwoordkaart. U mag per week maximaal 8 kg was per adres aanleveren in de daarvoor bestemde waszak. U kunt op de antwoordkaart invullen óf u gebruik wilt maken van de wasvoorziening. U geeft op de antwoordkaart aan op welke dagen de waszak gewisseld mag worden. Op een vaste dag zal de waszak bij u thuis (aan de deur) geruild worden door een chauffeur van ZorgPlus. Wilt u geen gebruik maken van de wasvoorziening dan geeft u dit ook aan. U bent tenslotte niets verplicht. Na de inzet van de wasvoorziening zal uw hulp minder tijd bij u mogen werken. Door de invoering van de wasvoorziening blijft uw huis schoon, wordt uw was gedaan en blijft huishoudelijke hulp betaalbaar.

Ik krijg hulp zonder wasindicatie van een bedrijf dat in onderaanneming werkt voor ZorgPlus. Wat verandert er voor mij?

Voor u verandert er niets. U blijft gewoon uw huishoudelijke hulp ontvangen van uw huidige aanbieder zoals u gewend bent. Uw hulp blijft gewoon op de vaste dag en tijd bij u komen zolang u een geldige indicatie heeft. Ook voor u geldt dat uw hulp geen was gerelateerde werkzaamheden mag doen. U heeft hier ten slotte geen indicatie voor. De (zware /lichte) werkzaamheden waarvoor u geïndiceerd bent mogen uitgevoerd worden.