ZorgPlus

.

MVO en innovatie

Groeien en verbeteren op een eerlijke manier

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maat-schappelijk verantwoord ondernemen

ZorgPlus draagt graag een steentje bij aan de maatschappij en haar natuur. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen letten wij op de gevolgen die onze acties hebben op mens, natuur en samenleving.  Wij geven u graag openheid over hoe wij achter maatschappelijk verantwoord ondernemen staan:

Door ons grote cliëntenbestand in combinatie met de ervaring die onze planners hebben, is het mogelijk om collega’s efficiënt in te plannen. Door rekening te houden met de reisafstand tussen cliënten, is het mogelijk om de uitstoot van onze collega’s zo laag mogelijk te houden. Dit zorgt voor een duurzame reis en een verhoogde tevredenheid van onze collega’s.

Intern zijn én worden er ook stappen gezet om bewustzijn te creëren en naar te handelen. Zo komt er bij de huisbezoeken geen papier meer aan te pas, en worden handtekeningen digitaal afgetekend, i.p.v. op papier. We zullen bij ZorgPlus altijd kijken hoe we verder kunnen innoveren. We staan bij ZorgPlus altijd open voor vernieuwingen en innovaties.

Onze medewerkers zijn het belangrijkst binnen ZorgPlus. Hier zijn wij zuinig op en helpen wij elkaar waar we kunnen. Nieuwe medewerkers kunnen meelopen met ervaren hulpen. Daarnaast bieden wij onlinecursussen aan om de medewerkers kennis bij te brengen over de functie als huishoudelijk medewerker. Op deze manier willen wij bij ZorgPlus ervoor zorgen dat de medewerkers zelfverzekerd bij de client aan de slag kan gaan. Dit bevorderd het werkplezier en tevredenheid van medewerker en client.

Omdat wij bij ZorgPlus het belangrijk vinden dat iedereen een kans krijgt, voegen wij daarom ook daad bij het woord. Al enige tijd hebben wij een duurzame relatie met organisaties die mensen helpen om weer deel te nemen op de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om hier ons steentje aan bij te dragen. Erg leuk is het, om te zien dat mensen deze kans grijpen en vele succesvol aan de slag zijn gegaan.

ZorgPlus werkt al samen met de volgende instanties:

Onze kantoren zijn ergonomisch ingericht, zodat onze collega’s op een gezonde wijze te werk kunnen gaan. Op deze manier kunnen onze collega’s, voor een langere periode op een gezonde manier werken.

Innovatie

Door als organisatie te innoveren, is het mogelijk om de bedrijfsprocessen en de dienstverlening te verbeteren. ZorgPlus zal daarom ook blijven innoveren.

Wasservice

Per 01 april 2021 kunnen cliënten in de gemeente Montferland die een WMO-indicatie hebben gebruik maken van een wasvoorziening. Deze wasvoorziening komt in plaats van de tijd die voorheen geïndiceerd was voor ondersteuning bij de was werkzaamheden. Als men gebruik maakt van de wasvoorziening dan komt onze chauffeur van de wasbus één maal per week de waszak ruilen. Deze waszak wordt in een centrale wasserij gewassen, waarna onze chauffeur de schone was weer bij thuis brengt en de gebruikte was(zak) weer meeneemt. ZorgPlus verzorgd dit in samenwerking met het wasbedrijf TopCleaning met vestigingen in Eerbeek en Harderwijk. TopCleaning maakt gebruik van een professioneel on-geparfumeerd wasmiddel dat gebruikt wordt voor mensen met een wasmiddelenallergie. De was wordt door TopCleaning op kleur gesorteerd en tijdens het wassen wordt een desinfectant toegevoegd. Bovenkleding wordt netjes voor de client gestreken. TopCleaning werkt op een milieuvriendelijke manier. Veel redenen dus om gebruik te maken van de wasvoorziening.

Nieuw loonsysteem

Ga hiervoor naar het nieuwsartikel.